Na de middelbare school stroom je door naar een vervolgopleiding. In de jaren dat je bij ons op school zit helpen we je bij het ontdekken waar je talenten liggen, waar je plezier in en welke beroepen bij je passen. Bijvoorbeeld in je profiel of tijdens de tunk-uren waarin je je kunt verdiepen in onderwerpen die bij jou passen. Maar ook tijdens het vak Ondernemen dat we in mavo 3 aanbieden en tijdens de stageweek die alle leerlingen in klas 3 mee maken. In de mentorlessen ontdek je welke kwaliteiten jij hebt, welke beroepen erbij passen en welke opleidingen je zou kunnen doen. In klas 3 gaan we naar de Studiebeurs in Ahoy. Ook komen er soms experts op school om te vertellen over hun beroep!

We noemen dit nadenken over je vervolgopleiding en toekomst: LOB (loopbaanoriëntatie- en begeleiding). Je start daar al mee vanaf klas 1. De decaan zorgt ervoor dat je de goede stappen zet richting het kiezen van je examenvakken en je vervolgopleiding. Bij de decaan kun je altijd terecht met vragen over vervolgopleidingen en het examen. 

 

 

 

Het decanaat is bedoeld om leerlingen te begeleiden nadenken over hun toekomst en het maken van de juiste keuzes wat betreft vakkenpakketten en vervolgopleidingen. De decaan bij ons op school is mevrouw Razik. Na de herfstvakantie starten alle mavoklassen en klas 3hv met Qompas. Qompas is een tool om de leerlingen te helpen bij het reflecteren over wie ze zijn, wat ze leuk vinden en welke vakken/ profiel en later beroep bij hun passen. Het programma verzamelt ook alle informatie uit doelengesprekken en andere zaken die belangrijk kunnen zijn bij het maken van een keuze. Als ouder(s)/ verzorger(s) kunt u samen met uw kind inloggen om mee te kijken bij de opdrachten.