Een kleine, overzichtelijke en ondernemende school in de buurt waar iedereen elkaar kent, waar je je talent zo goed mogelijk ontwikkeld en een diploma haalt op het hoogste niveau. Daar werken we samen aan! We stimuleren onze leerlingen en dagen ze uit. Ook leren we ze hoe ze het beste kunnen plannen en studeren. Er is veel te kiezen op onze school denk aan: Media, Sport of Theater en dans. Het profiel Media neemt je mee in de wereld van grafimedia, vloggen, bloggen en programmeren. Bij Sport maak je in clinics kennis met bijzondere sporten, en leer je leiding geven. Of kies Theater en dans: samen met professionals werk je toe naar een echte toneelvoorstelling.

Projecten

We vinden het belangrijk dat je ook leert hoe de wereld in elkaar zit en hoe alles met elkaar te maken heeft. Tijdens projecten onderzoek je samen met anderen de wereld. Zo leer je samenwerken en de wereld om je heen kennen.

Masterclass Ondernemen

In de derde klas volg je de Masterclass Ondernemen. Je ontwikkelt ondernemersvaardigheden, leert wat er komt kijken bij het opzetten van een eigen bedrijf en maakt kennis met verschillende beroepen.Je loopt stage en leert solliciteren. Heel handig om je te helpen bepalen wat je na je diploma gaat doen. Ook als je geen eigen zaak wilt beginnen!

Leren op het niveau dat bij je past!

Met een vwo advies én met een havo/vwo advies ga je naar onze vwo/havo-brugklas. Het werktempo ligt daar lekker hoog en je krijgt les op het hoogste niveau.

Heb je een havo of havo/mavo advies? Dan kom je in de havo/mavo-brugklas. In deze klas krijg je les op havoniveau. Zo komen we er samen achter wat uw zoon of dochter aankan.

Met een mavo-advies kom je in de mavo-brugklas. Wanneer echter blijkt dat havo beter past, kan een overstap naar de havo alsnog worden gemaakt.

Welk niveau je ook doet; op het Thorbecke Nieuwerkerk wordt je uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen en je talenten te ontwikkelen!

Flexrooster

We werken op Thorbecke Nieuwerkerk met een flexrooster.
In het rooster staan vaklessen en tunk-uren. In de vakuren krijg je uitleg over de lesstof en oefen je onder begeleiding van de vakdocent. De tunk-uren zijn flexibele uren die je zelf kunt inplannen. We noemen dat tunken. Je kiest zelf bij welk vak of bij welke docent je je inschrijft. Zo kun je extra uitleg krijgen voor wiskunde, of juist Engels volgen op een hoger niveau. Je kunt de uren ook gebruiken om huiswerk te maken, samen te werken of vast te leren voor een toets. In de tunk-uren bieden we ook verbreding en verdieping aan, zoals een cursus yoga of een bijzonder project.
Voordelen van het flex-rooster:

  • maatwerk en differentiatie
  • begeleid leren plannen en studeren
  • ruimte voor talentontwikkeling
  • bijna (t)huiswerk vrij
  • je hebt invloed op je eigen rooster: jij bepaalt wanneer je de tunk-uren inplant
  • meer rust in de school
  • minder vakken op één dag
  • minder boeken nodig per dag

 

Eindexamen

Bijna iedereen op Thorbecke Nieuwerkerk slaagt in een keer voor de mavo ! Havo- en vwo-leerlingen stappen na de onderbouw over naar de Prinsenlaan. Door de goede begeleiding verloopt de overstap soepel en voel je je op de nieuwe locatie weer net zo thuis als in Nieuwerkerk.

Een diploma en dan?

Iedereen die bij ons een mavodiploma haalt kan naar de havo of naar het mbo niveau 4. Als het goed is weet je waar je naartoe wilt, al vanaf de brugklas heb je je op school kunnen oriënteren. We helpen je bij het kiezen van je vakkenpakket en te ontdekken wat je later wilt gaan doen. Vanaf klas 2 maak je een portfolio waaruit duidelijk wordt waar je interesses liggen en welke beroepen en opleidingen bij je passen.

Zo ben je klaar voor de volgende stap in je loopbaan!