Ben je sportief aangelegd en vind je het leuk om verschillende sporten beter te leren beoefenen? Dat kan als je kiest voor de sportspecial van Thorbecke Nieuwerkerk. We willen je graag met veel sporten kennis laten maken, vooral met nieuwe sporten zoals Bossaball, kuk sool won, suppen, longborden en nog veel meer. We vinden het ook belangrijk dat je leert samenwerken, leert omgaan met winnen en verliezen en dat je nieuwe sporten ontdekt. Daarom krijg je een uitgekiend programma waarmee je verschillende sporten kan uitproberen. Met onze sportspecial maak je van je middelbare schooltijd een sportieve én leerzame tijd!

Natuurlijk krijg je leuke sportlessen. We maken het extra uitdagend met clinics. In elk leerjaar zijn er nieuwe clinics! Zo leer je in het eerste leerjaar skiën, in het tweede leerjaar snowboarden en in het derde leerjaar van havo en vwo zelfs persluchtduiken. Behalve een breed sportaanbod willen we met de sportklas ons ook vooral gaan verdiepen in de sport. Je leert meer regels van bepaalde sporten, waardoor het spel leuker wordt om te spelen. Aan het eind van het eerste jaar is er een watersportkamp.

Ook zijn er jaarlijks sportactiviteiten zoals een basketbaltoernooi, volleybaltoernooi, 5 kmloop en de Run-Bike-Run. Met jouw klas strijd je tegen andere scholen om te kijken welke leerling/sportklas het beste is. Kortom: hou je van sporten & bewegen en wil je graag kennismaken met nieuwe sporten, dan is het sportprofiel de beste keuze voor jou!

Contactpersoon: De heer O. de Reuver, odereuver@tvo-rotterdam.nl