Fijn dat u de website van Thorbecke Prinsenlaan bezoekt! De locatie Prinsenlaan is één van de drie locaties van Thorbecke Talentschool Rotterdam. Op deze locatie wordt onderwijs gegeven op het niveau mavo, havo en vwo.

Aan onze website wordt op dit moment gewerkt. Daarom is tijdelijk niet alle informatie zichtbaar. Hieronder staan de data van de informatieavonden en Open Dag. 

Donderdag 8 december      Informatieavond groep 8 leerling en ouder/verzorger (19.30 - 21.00 uur) Binnenkort kunt u voor deze informatieavond aanmelden via de website

Dinsdag 17 januari 2023     Proeflessen + kennismaking met sport óf dans (13.30 - 16.15 uur) Binnenkort kunt u uw zoon/dochter in groep 8 aanmelden voor de proeflessen via onze website

Dinsdag 17 januari 2023     Informatieavond groep 8 leerling en ouder/verzorger (19.30 - 21.00 uur) Binnenkort kunt u voor deze informatieavond aanmelden via de website

Vrijdag 27 januari 2023       Open Dag (16.00 - 20.30 uur) voor leerlingen en ouders/verzorgers groep 7 en 8. Aanmelden is niet nodig. 

Later dit jaar kunt u uw zoon/dochter aanmelden voor het schooljaar 2023/2024 via onze website. Wij handelen hierin volgens de richtlijnen van de 'overstaproute' Koers VO. 

 

Leerlingen worden in een mavo-, havo- of vwo-klas geplaatst.

Leerlingen in leerjaar 1 en 2 (onderbouw) volgen onderwijs in Thorbecke Junior. Dit is een overzichtelijke, warme en prettige afdeling speciaal voor leerlingen in leerjaar 1 en 2. Leerlingen krijgen twee jaar de tijd om te laten zien welk niveau het beste bij je past. Uitgangspunt is dat we leerlingen met een mavo/havo-advies plaatsen in een havoklas. Leerlingen met een havo/vwo-advies worden geplaatst in een vwo-klas. Leerlingen met een kader/mavo-advies worden geplaatst in de mavo-kansklas op Thorbecke Prins Alexanderlaan (vmbo met sport & dans). Als na een jaar blijkt dat het mavoniveau passend is, dan gaan de leerlingen naar Thorbecke Prinsenlaan. 

Onderwijs

Thorbecke Prinsenlaan biedt leerlingen de mogelijkheid om talentontwikkeling te combineren met onderwijs. Dit doen wij niet alleen voor leerlingen waarvan al gebleken is dat ze een talent hebben voor sport en dans, maar voor álle leerlingen op onze school. Het behalen van het diploma is het allerbelangrijkste. Wij leren leerlingen vanaf dag één dat je nog zo talentvol kunt zijn, maar dat de eerste prioriteit is dat de leerling zijn diploma behaalt op het juiste niveau.

Leerlingen hebben de mogelijkheid om het Cambridge B2 First Certificate te halen.