Op school is het CJG er ook voor jou

 

 

Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Rijnmond kun je terecht voor informatie en advies over alles wat te maken heeft met jouw gezondheid, ontwikkeling, gevoelens of de situatie thuis en op school. Ook vragen over bijvoorbeeld jouw lichaam, seksualiteit, of het gebruik van alcohol, drugs en (sociale) media kun je aan ons stellen. Daarnaast kijken we op verschillende momenten of jij je goed ontwikkelt. Dit doen we via (beeld)bellen, bij jou thuis, op onze CJG-locaties én op school. 

Klas 2: Jij en je gezondheid

In klas 2 van het voortgezet onderwijs sturen we jou en je ouders een aankondiging om een digitale vragenlijst in te vullen en een uitnodiging voor een gesprek. Tijdens een lesuur vraagt de doktersassistent of jeugdverpleegkundige aan alle leerlingen de digitale vragenlijst Jij en je gezondheid in te vullen. De vragen gaan over gezondheid en gezond gedrag. Na het invullen volgt gelijk een persoonlijk gezondheidsprofiel. Op een later moment bespreekt de jeugdverpleegkundige de antwoorden uit de vragenlijst met jou. Ookmeet de jeugdverpleegkundige dan je lengte en het gewicht.

Klas 4: Jij en je gezondheid
In klas 4 krijg je tijdens een lesuur, net als in klas 2, de digitale vragenlijst Jij en je gezondheid om in te vullen (hierover heb jij vooraf een brief gekregen). Hieruit volgt een gezondheidsprofiel. Het kan zijn dat je naar aanleiding van jouw antwoorden een uitnodiging krijgt voor  een gesprek met de jeugdverpleegkundige. Als je zelf graag een afspraak wilt, kun je dit aangeven.


Als het niet lukt om naar school te komen
Het CJG wil samen met de school meer aandacht geven aan jou, als je door ziekte en/of andere omstandigheden niet naar school kunt komen. Langdurig of veel afwezig zijn kan gevolgen hebben voor schoolprestaties en de gezondheid. Als je lang of vaak niet op school bent geweest, word je daarom door school, met toestemming van de jou en je ouder(s) aangemeld bij de jeugdverpleegkundige van hetCJG.

Het zorgteam

Het zorgteam bestaat uit verschillende deskundigen die verbonden zijn aan de school. Samen bespreken zij leerlingen. Afhankelijk van de vraag kan school de jeugdverpleegkundige van het CJG uitnodigen om deel te nemen aan het zorgteam. Hiervan word je altijd op de hoogte gebracht.

De jeugdverpleegkundige op jouw school

Aan iedere school is een jeugdverpleegkundige verbonden, waar je jouw vragen aan kan stellen. Bijvoorbeeld over pesten, voeding, beweging, slapen, luisteren of (faal)angst. Samen met jou zoeken we naar een antwoord. Of naar de juiste deskundige in ons netwerk. Geen vraag is te gek! 

  • Voor Thorbecke  VMBO Alexanderlaan is dit Dorothé Riteco
  • Telefoonnummer: 088 - 20 10 000 of 06 - 31796659
  • E-mail: D.riteco@cjgrijnmond.nl.

Geen vraag is ons te gek!

Bij ons kun je terecht voor informatie en advies over alles wat te maken heeft met jouw gezondheid, ontwikkeling, gevoelens of de situatie thuis en op school. Onze professionals zoals jeugdartsen jeugdverpleegkundigen staan voor je klaar.

Ken je jouwggd.nl al? Gemaakt voor en door jongeren, boordevol betrouwbare informatie over onderwerpen die in jouw leven spelen. Ook kun je er (anoniem) chatten met professionals.