Maak kennis met onze voetbaltrainers

Onze highschool voetbaltrainers stellen zich graag aan jullie voor:

Richard van Cappellen

Richard van Cappellen, 41 jaar, is de hooftrainer binnen de Thorbecke highschool voetbal. Zijn ervaringen als voetballer van VV Spirit en VV Capelle heeft hij meegenomen richting het trainersvak. Momenteel is Richard verantwoordelijk voor de heren van Spirit 1. Daarnaast loopt hij stage bij Excelsior Rotterdam voor zijn UEFA A. Naast trainer is Richard binnen Thorbecke medeverantwoordelijk voor het begeleiden van de topsporters.

Richard is het aanspreekpunt voor alle zaken met betrekking tot de highschool voetbal:
​rvancappellen@tvo-rotterdam.nl

Jack van den Berg

Jack van den Berg, 62 jaar, is de meest ervaren trainer die er bij Thorbecke highschool voetbal rondloopt. Hij is samen met Luigi Bruins verantwoordelijk voor de talentgroep.
Na een succesvolle voetbalcarriere bij onder andere Feyenoord en Zwart-Wit’28 werd hij jeugdtrainer bij Feyenoord Rotterdam. Als hooftrainer van BVV Barendrecht, Zwart-Wit’28, IFC, ASWH, SHO, PSV Poortugaal en Katwijk was hij bij iedere club succesvol. Binnen zijn carrière als hoofdtrainer wist Jack ruim 20 hoofdprijzen te winnen. Daarnaast won hij de Rinus Michiels Award voor beste amateurtrainer in Nederland.
Momenteel is Jack verantwoordelijk voor het coördineren en begeleiden van de jeugdtrainers binnen VV Smitshoek

Marinus Barendregt

Marinus Barendregt is 33 jaar en al een langere tijd trainer bij Excelsior Rotterdam. Als 17 jarige stagiaire is hij binnengekomen als assistent trainer bij de onder 17. Na het behalen van zijn eerste diploma’s is Marinus aan de slag gegaan als trainer van Excelsior Rotterdam onder 13. Na 1 jaar gewerkt te hebben in China, is hij nu trainer van de onder 21. Dit is het laatste team, voordat de jongens naar het eerste elftal moeten doorstromen.
Daarnaast is Marinus werkzaam binnen de Excelsior Rotterdam Foundation waarin hij extra trainingen organiseert voor de kleinste jeugd.

Luigi Bruins

Luigi Bruins, 34 jaar, is oud betaald voetbalspeler en samen met Jack van den Berg verantwoordelijk voor de talentengroep binnen de highschool voetbal. Met zijn jarenlange ervaring en kennis als profvoetballer bij clubs als Feyenoord Rotterdam, Red Bull Salzburg, OGN Nice en Excelsior Rotterdam, probeert hij deze over te brengen op de jeugdspelers van Excelsior Rotterdam O16, waar hij trainer van is. Naast zijn carrière als trainer is Luigi selectiespeler bij VV Smitshoek waar hij wekelijks in de Hoofdklasse zijn kunsten vertoont.

Patrick de Werk

Patrick de Werk, 47 jaar, is een enthousiaste jeugdtrainer die momenteel verantwoordelijk is voor het O15 elftal binnen Excelsior Rotterdam. Na jarenlang binnen de jeugdopleiding van Spartaan’20 getraind te hebben, koos hij in 2011 voor de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam. Met als specialisme het opleiden van spelers in de leeftijd 13 tot 16 is Patrick al jaren verantwoordelijk voor de middenbouw binnen Excelsior. Daarnaast loopt Patrick voor zijn UEFA A stage bij de O21 van Excelsior Rotterdam.
Naast trainingen verzorgt Patrick drukwerken via zijn eigen bedrijf.  

Richard Mank

Richard Mank, 42 jaar, is samen met Anne Bhagerath verantwoordelijk voor de meidenafdeling binnen de highschool voetbal. Als trainer in de jeugdopleidingen van Ajax, AZ, FC Utrecht, HFC Haarlem en FC Omniworld heeft hij menig betaald voetbalspeler opgeleid.
Na een tussenstap bij de KNVB begon Richard aan zijn carriere als hoofdtrainer. Na achtereenvolgend VV Dilletant, SV Slikkerveer en VV De Zwerver getraind te hebben, stapte hij over naar de vrouwen van Excelsior Rotterdam. Dit doet Richard momenteel al 4 seizoenen vol overgave.
Naast trainer is Richard werkzaam binnen de maatschappelijk tak van Excelsior, Excelsior4All.

Anne Bhagerath

Anne Bhagerath, 22 jaar, geboren en getogen in Oldenzaal, is samen met trainer Mank verantwoordelijk voor de meidenafdeling binnen de Thorbecke highschool voetbal. Nadat ze begon met voetballen bij de gemengde jeugdelftallen van ZVV De Esch, vertrok ze naar de vrouwenopleiding van FC Twente. In het seizoen 2020/2021 vertrok ze naar Excelsior Rotterdam, waar zij nu al twee seizoenen een steunpilaar is in de ploeg van Richard Mank.
Het vak van profvoetbalster combineert ze met een HBO-studie Sportmarketing en het trainsterschap bij VV Spirit MO19-1.

Wouter Korteweg

Wouter Korteweg, 22 jaar, is de keeperstrainer binnen Thorbecke highschool voetbal. Als keeper mocht hij het shirt van Kozakken Boys, VV Smitshoek, RVVH, Spartaan’20 en momenteel VV Spirit dragen. Daarnaast genoot hij een kort buitenlands profavontuur in Zweden met een periode bij Sodertalje FK.
Als keeperstrainer is Wouter momenteel verantwoordelijk voor de bovenbouwkeepers binnen Excelsior Rotterdam. Tevens is hij keeperscoördinator bij VV Smitshoek en speelt Wouter in de zaal bij Groene Ster Vlissingen.

Sjoerd Bos

Sjoerd Bos is een 24 jarige enthousiaste jeugdtrainer die sinds dit seizoen nieuw is binnen het team van de highschool voetbal. Sjoerd heeft jarenlange ervaring binnen het opleiden van jeugdtalenten in de leeftijdscategorie 10 tot 14. Daarnaast is hij op het gebied van cognitief trainen en opleiden één van de kartrekkers in de regio. Zo is hij onder andere bedenker van het PlusPuntenspel.
Naast het opleiden van de jeugdspelers van de O12 en de O14 is hij verantwoordelijk voor de video-analyse binnen Excelsior Rotterdam. Dit doet hij zowel voor de jeugd als voor het Eerste elftal.