Jouw talent, jouw toekomst.

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op de website van

Thorbecke Talentschool Rotterdam

 

KLIK HIER VOOR AANMELDING SCHOOLJAAR 2024/2025

 

 

Locaties: Prinsenlaan, Prins Alexanderlaan en Nieuwerkerk

Zit je in groep 7 of 8 en ben je op zoek naar een leuke en uitdagende middelbare school? Je bent van harte welkom bij Thorbecke Talentschool Rotterdam. Onze scholengemeenschap heeft drie unieke locaties, twee in Rotterdam en één in Nieuwerkerk aan de IJssel. In de loop van komend schooljaar verhuist onze vmbo-afdeling (met Sport & Dans) naar een geheel nieuw pand aan de Prinsenlaan.

Naast vmbo bieden wij mavo-, havo- en vwo-onderwijs aan. Check de verschillende locaties welke voor jou het meest geschikt is. Op onze scholen voel je je snel thuis. Er is veel ruimte om jouw eigen talent te ontdekken en te ontwikkelen. Wist je al dat wij daarnaast de grootste Topsporttalentschool van Nederland zijn én dat we een officiële vooropleiding Dans & Muziek (DaMu) hebben? Bij ons mag zijn wie je bent en hebben we respect voor elkaar. Wij willen graag kennis met jou maken.

Welke school past het beste bij jou?

PRINSENLAAN (MAVO, HAVO EN VWO) Ondanks de 920 leerlingen heeft deze locatie een kleinschalig karakter. Onze brugklassers vinden in Thorbecke Junior een eigen, veilige plek voor een soepele overstap naar het voortgezet onderwijs. Daar nemen wij twee schooljaren (klas 1 en klas 2) de tijd voor. In aparte mavo-, havo- en vwo-klassen krijg je de kans om het onderwijsniveau te vinden dat het beste bij je past. Dit doe je samen met je eigen coach.

VMBO MET SPORT & DANS Met de profielen sport en dans is dit echt een school waar je kunt bewegen. Zo’n 400 leerlingen volgen hier de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg. Leerlingen met een kader-/theoretische leerweg kunnen doorstromen naar de mavo. Met onze Highschools heb je de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen in de sport die jij leuk vindt.

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL (MAVO, HAVO EN VWO) Ruim 400 leerlingen gaan naar deze gezellige en ondernemende locatie met lessen op vwo-, havo- of mavoniveau. Met mavo blijf je hier tot je eindexamen. Havo- en vwoleerlingen gaan voor de bovenbouw naar de locatie Prinsenlaan. Samen leren vinden we belangrijk. Met je coach en ouders bespreek je regelmatig welke doelen je hebt en hoe we die samen kunnen bereiken. Je kunt kiezen uit de profielen Media, Sport, LOEP en Theater & Dans.

Vanaf 18 maart kun je je aanmelden!

Thorbecke Talentschool

Alle Rotterdamse schoolbesturen volgen De OverstapRoute. In de OverstapRoute staan afspraken waaraan alle Rotterdamse scholen voor basis- en voortgezet onderwijs zich moeten houden. We mogen uw aanmeldingen vanaf 25 maart 2024 daadwerkelijk in behandeling nemen.

 

 Klik hier voor aanmelding schooljaar 2024/2025