Jouw talent, jouw toekomst.

Welkom bij Thorbecke Talentschool Rotterdam

Locatie Nieuwerkerk

 

KLIK HIER VOOR AANMELDING SCHOOLJAAR 2024/2025

De mavo, havo en vwo waar je echt gezien wordt!

Wij zijn een kleine, gezellige en ondernemende school waar iedereen elkaar kent. Samen werken wij aan dat jij je talenten zo goed mogelijk kunt ontwikkelen en dat je een diploma haalt op het hoogste niveau. We stimuleren je en dagen je uit. Daarnaast leren we je hoe je het beste kunnen plannen en studeren. Er is veel te kiezen op onze school denk aan: Media, Sport, Theater en dans of LOEP.

Media | Sport | Theater en Dans | LOEP

Media neemt je mee in de wereld van grafimedia, vloggen, bloggen en programmeren. Bij Sport maak je kennis met bijzondere sporten maar leer je ook leidinggeven.

Kies je voor Theater en dans: dan werken je samen met professionals toe naar een mooie toneelproductie.

Ben jij nieuwsgierig, ondernemend of ben je maatschappelijk heel betrokken? Dan past de Loepklas perfect bij jou.

Echt veel te kiezen ...

Leren op het niveau dat bij je past!

Met een vwo advies én met een havo/vwo-advies ga je naar onze vwo/havo-brugklas. Het werktempo ligt daar lekker hoog en je krijgt les op het hoogste niveau. Heb je een havo of havo/mavo-advies? Dan kom je in de havo/mavo-brugklas. In deze klas krijg je les op havoniveau. Zo komen we er samen achter wat uw zoon of dochter aankan. Met een mavo-advies kom je in de mavo-brugklas. Wanneer echter blijkt dat havo beter past, kan een overstap naar de havo alsnog worden gemaakt. Welk niveau je ook doet; op het Thorbecke Nieuwerkerk wordt je uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen en je talenten te ontwikkelen!

 

Projecten

We vinden het belangrijk dat je ook leert hoe de wereld in elkaar zit en hoe alles met elkaar te maken heeft. Tijdens projecten onderzoek je samen met anderen de wereld. Zo leer je samenwerken en de wereld om je heen kennen.

Flexrooster (tunk-uren)

We werken op Thorbecke Nieuwerkerk met een flexrooster. In het rooster staan vaklessen en tunk-uren. In de vakuren krijg je uitleg over de lesstof en oefen je onder begeleiding van de vakdocent. De tunk-uren zijn flexibele uren die je zelf kunt inplannen. We noemen dat tunken. Je kiest zelf bij welk vak of bij welke docent je je inschrijft.

Zo kun je extra uitleg krijgen voor wiskunde, of juist Engels volgen op een hoger niveau. Je kunt de uren ook gebruiken om huiswerk te maken, samen te werken of vast te leren voor een toets. In de tunk-uren bieden we ook verbreding en verdieping aan, zoals een cursus yoga of een bijzonder project.

Voordelen van het flex-rooster: maatwerk en differentiatie begeleid leren plannen en studeren ruimte voor talentontwikkeling bijna (t)huiswerk vrij je hebt invloed op je eigen rooster: jij bepaalt wanneer je de tunk-uren inplant meer rust in de school minder vakken op één dag minder boeken nodig per dag

Eindexamen

Bijna iedereen op Thorbecke Nieuwerkerk slaagt in een keer voor de mavo ! Havo- en vwo-leerlingen stappen na de onderbouw over naar de Prinsenlaan. Door de goede begeleiding verloopt de overstap soepel en voel je je op de nieuwe locatie weer net zo thuis als in Nieuwerkerk.

 
"

Met de meeste docenten heb je meteen een goede band. Ze doen hun best je snel te leren kennen.

Chelsea, Delany, Fleur
(klas 4, Thorbecke Nieuwerkerk)

"

LOEP is er gewoon voor als je meer wilt weten.

Levi en Bram
(klas 1, Thorbecke Nieuwerkerk)

"

Het is bijna niet te geloven hoe snel we hier vrienden hebben gemaakt.

Roos en Jesse
(Klas 2, Thorbecke Nieuwerkerk)

Promovideo Thorbecke Nieuwerkerk

Thorbecke Nieuwerkerk op Instagram