Highschool basketbal

Voor enthousiaste en ervaren basketballers is er een speciale plek op het Thorbecke: Highschool Basketbal.

De doelstelling van onze highschool is het beter worden in jouw sport. Het maakt niet uit wat je beginniveau is, als je maar laat zien dat je coachbaar bent en je volop in wil zetten om je te ontwikkelen. Om in aanmerking te komen voor highschool basketbal moet je bij de testtraining laten zien wat je in huis hebt als basketballer.

Vier uur per week train je onder schooltijd in onze eigen basketbalzaal onder leiding van Aleksandar Lukic.

"Mijn naam is Aleksandar Lukic, ik ben vader van 2 zonen van 12 en 8 jaar. Na mijn professionele basketbalcarrière in Servië en bij Rotterdam Basketbal, ben ik in 2007 begonnen als leraar lichamelijke opvoeding en highschool basketbaltrainer bij Thorbecke. Daarnaast ben ik ook basketbaltrainer/coach/studiebegeleider van de topsport basketballeerlingen. Ik heb altijd dezelfde visie voor ogen; mijn leerlingen datgene meegeven waar ik voor sta: naast je eigen talent is hard werken belangrijk om succesvol te zijn."

Je traint 4 lesuren per week in je Highschool profiel. Omdat je veel extra traint, leer je veel. Daar heb je bij je eigen vereniging natuurlijk veel plezier van!

Op vmbo basis/kader/mavo niveau wordt Highschool Basketbal aangeboden in klas 1 en 2. Op havo/vwo niveau kan ook in klas 3 dit Higshchool profiel nog 2 lesuren per week gevolgd worden.

Kosten
Wat goed is om te weten, is dat er voor school extra kosten verbonden zijn aan dit profiel. Je moet dan denken aan: de huur van faciliteiten als zalen en velden, maar ook de kosten van de sportkleding. Van ouders vragen wij daarom een jaarlijkse vrijwillige bijdrage in de profielkosten van € 200,- (€150 euro in klas 3)

Wil je informatie over de mogelijkheden, neem dan contact op met de Highschool coördinator:
Dhr. Hesseling, email: highschool@thorbecke-talentschool.nl.

Testdag
Voor dit highschoolprofiel moet je wel een test doen, deze vindt meestal plaats in februari, dus voordat je inschrijft op school. Op deze dag wordt door de trainer gekeken of je het niveau van de highschool lessen aan zou kunnen, maar ook of je jezelf coachbaar opstelt en laat zien dat je graag beter wilt worden in jouw sport.

Je kunt je aanmelden voor deze testdag via de groep 8-website (meestal vanaf half/eind november tot vlak voor de testdag).

Video highschool basketbal