Highschool hockey

Bij Highschool Hockey van Thorbecke Talentschool Rotterdam krijg je onder schooltijd 4 lesuren per week hockeytraining!

De trainingen vinden niet plaats op school, maar bij Hockeclub Victoria in Rotterdam. De hockeytrainer is Frederic Coppelmans. Hij is 30 jaar oud en woont in Rotterdam. Naast zijn werk voor Thorbecke is Frederic trainer en coach bij Victoria Rotterdam. Hij is verantwoordelijk voor de fysieke trainingen voor de jeugd en is coach van O18-1, heren 2 en assistent-trainer van heren 1. Verder is hij heel lang docent LO geweest op verschillende scholen in Rotterdam en daarvoor in Eindhoven, waar hij ook gestudeerd heeft aan de ALO.

Frederic heeft een enorme passie voor hockey en hij vindt het dan ook superleuk om spelers beter te maken en te begeleiden in hun proces om een betere sporter te worden.

Het doel van highschool Hockey is dat je techniek en inzicht flink verbeteren. Daar heb je natuurlijk veel plezier van bij je eigen vereniging. Er is veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van iedere Highschool Hockey leerling. Daarnaast worden ook de vaardigheden als teamspeler nadrukkelijk belicht.

Wist je dat het Thorbecke Highschool Hockey team in 2019 de nationale schoolhockeycompetitie heeft gewonnnen?

Highschool Hockey wordt aangeboden op de Rotterdamse locaties van Thorbecke. Je traint 4 lesuren per week in je Highschool profiel. Omdat je veel extra traint, leer je veel. Daar heb je bij je eigen vereniging natuurlijk veel plezier van!

Op vmbo basis/kader/mavo niveau wordt Highschool Hockey aangeboden in klas 1 en 2. Op havo/vwo niveau kan ook in klas 3 dit Higshchool profiel nog 2 lesuren per week gevolgd worden

Kosten
Wat goed is om te weten, is dat er voor school extra kosten verbonden zijn aan dit profiel. Je moet dan denken aan: de huur van faciliteiten als zalen en velden, maar ook de kosten van de sportkleding. Van ouders vragen wij daarom een jaarlijkse  vrijwillige ouderbijdrage van € 200,- (€150 in klas 3)

Wil je informatie over de mogelijkheden, neem dan contact op met de Highschool coördinator:
Dhr. Hesseling, email: highschool@thorbecke-talentschool.nl.

Testdagen
Voor dit highschoolprofiel moet je wel een test doen, deze vindt meestal plaats in februari, dus voordat je inschrijft op school. Op deze dag wordt door de trainer gekeken of je het niveau van de highschoollessen aan zou kunnen, maar vooral of je jezelf coachbaar opstelt en laat zien dat je graag beter wilt worden in jouw sport.

Je kunt je aanmelden voor deze testdag via de groep 8-website (meestal vanaf half/eind november tot vlak voor de testdag).

Video highschool hockey