Highschool Sportklas Breed (sportklas)

Ben je sportief aangelegd en vind je het leuk om verschillende sporten beter te leren beoefenen? Dat kan als je kiest voor Highschool Sportbreed (Sportklas) op Thorbecke. Kies je voor de Sportklas, dan kies je voor 4 uur extra gymlessen per week.

We willen je in de Sportklas graag met veel sporten kennis laten maken en we vinden het belangrijk dat je leert samenwerken, leert omgaan met winnen en verliezen en dat je nieuwe sporten ontdekt. Daarom krijg je een aantrekkelijk programma waarmee je verschillende sporten kan uitproberen. Met ons sportprofiel maak je van je middelbare schooltijd een sportieve én leerzame tijd!

Voor het volgen van een highschool profiel, vragen wij ouders jaarlijks om een vrijwillige bijdrage van €200,- per schooljaar (€150 in klas 3). Hiervan betalen wij de kosten die wij maken voor het aanbieden van dit profiel. Leerlingen ontvangen hierovoor sportkleding van school in klas 1 en in klas 3.

Op vmbo basis/kader/mavo niveau wordt de Sportklas aangeboden in klas 1 en 2. Op havo/vwo niveau kan ook in klas 3 de Sportklas nog gevolgd worden.

Testdagen
Voor dit highschoolprofiel moet je wel een test doen, deze vindt meestal plaats in februari, dus voordat je inschrijft op school. Op deze dag wordt door de trainer gekeken of je het niveau van de highschoollessen aan zou kunnen, maar vooral of je jezelf coachbaar opstelt en laat zien dat je graag beter wilt worden.

Je kunt je aanmelden voor deze testdag via de groep 8-website (meestal vanaf half/eind november tot vlak voor de testdag).

Wil je informatie over de mogelijkheden, neem dan contact op met de Highschool coördinator:
Dhr. Hesseling, email: highschool@thorbecke-talentschool.nl.

Kies je voor de sportklas, dan kies je voor extra sportlessen per week!