Highschool turnen

Rotterdam is sinds kort de turnhoofdstad van Nederland. De beste turners van Zuidwest-Nederland bij elkaar in de Topsporthal. Allemaal met de potentie om de Olympische Spelen te halen. Onze oud-leerling Bart Deurloo is de bekendste van hen.

In Rotterdam gaan topsport en breedtesport hand in hand. Thorbecke Voortgezet Onderwijs speelt daar al 25 jaar een belangrijke rol in. Bijna alle topsporters in de regio Rotterdam zitten bij ons op school. En in de breedtesport volgen honderden leerlingen onze highschools.

Een Highschool Turnen op Thorbecke past helemaal in deze ontwikkeling. Het Highschool profiel is bedoeld voor jongens en meisjes die graag turnen en daarin willen groeien. Twee dagen in de week begin je de schooldag met turntraining, in prima omstandigheden.

De trainingen voor Highschool Turnen vinden plaats bij Turnvereniging TurnAround in Capelle aan den IJssel (Rivium). Hier zijn de faciliteiten top en de selectietrainer, Kim Aubel-van der Weide (37), brengt met veel plezier haar kennis en ervaring over aan onze leerlingen:

"Ik geef dit jaar alweer 20 jaar zelfstandig les. Als klein meisje ben ik bij een peutergroep begonnen met turnen. Een voorbeeld was mijn tante, die een losse radslag op de houten balk maakte, waarvan ik enorm onder de indruk was. Zelf werd ik geselecteerd voor de selectie. Dit groeide uit tot vijf keer in de week, een drie uurs training.

Heel het land ben ik doorgereisd voor NK wedstrijden en ook heb ik een buitenlands wedstrijdje geturnd. Nog steeds reis ik het hele land door, nu voor mijn selectieturnsters waarvoor ik 5 keer per week de trainingen verzorg. Daarnaast geef ik ook nog training aan 3 recreatiegroepen.

Sinds enekel jaren geef ik les op de Highschool Turnen. Een leuke, nieuwe uitdaging waarbij ik het verschil van niveau in de groep erg leuk vind."

Highschool Turnen wordt aangeboden op de Rotterdamse locaties van Thorbecke. Je traint 4 lesuren per week in je Highschool profiel. Omdat je veel extra traint, leer je veel. Daar heb je bij je eigen vereniging natuurlijk veel plezier van!

Op vmbo basis/kader/mavo niveau wordt Highschool Turnen aangeboden in klas 1 en 2. Op havo/vwo niveau kan ook in klas 3 dit Higshchool profiel nog 2 lesuren per week gevolgd worden

Kosten
Wat goed is om te weten, is dat er voor school extra kosten verbonden zijn aan dit profiel. Je moet dan denken aan: de huur van faciliteiten als zalen en velden, maar ook de kosten van de sportkleding. Van ouders vragen wij daarom een jaarlijkse vrijwillige bijdrage van € 200,- (€150 in klas 3)

Wil je informatie over de mogelijkheden, neem dan contact op met de Highschool coördinator:
Dhr. Hesseling, email: highschool@thorbecke-talentschool.nl.

Testdagen
Voor dit highschoolprofiel moet je wel een test doen, deze vindt meestal plaats in februari, dus voordat je inschrijft op school. Op deze dag wordt door de trainer gekeken of je het niveau van de highschoollessen aan zou kunnen, maar vooral of je jezelf coachbaar opstelt en laat zien dat je graag beter wilt worden in jouw sport.

Je kunt je aanmelden voor deze testdag met behulp van de button hieronder (meestal vanaf half/eind november tot vlak voor de testdag).