Highschool voetbal

Bij Highschool Voetbal begin je twee ochtenden per week op de velden van Excelsior met een pittige training, waar veel aandacht is voor de individuele ontwikkeling van jou als voetballer.

In de onderbouw krijg je onder schooltijd 4 lesuren voetbaltraining. Dit geldt voor klas 1 en 2. In klas 3 kun je nog 2 lesuren Highschool Voetbal volgen. Er is veel aandacht voor aanvallen, omschakelen en verdedigen. We vinden het ook heel belangrijk dat je snapt wat je aan het doen bent, dus wordt er veel uitgelegd. Het doel van de highschool trainingen is dat jij een betere voetballer wordt, of je nu zelf op een hoog of een wat lager niveau speelt.

De trainingen worden gegeven door 9 trainers met veel ervaring in de voetbalwereld, onder leiding van hoofdtrainer Richard van Cappellen.

Kortom: we werken bij highschool voetbal met een ijzersterk team om van ieder voetballer een (nog) betere voetballer te maken! De highschool voetbal is uitsluitend bedoeld voor leerlingen die (nog) geen topsportstatus hebben. Voetballers die zich heel erg goed ontwikkelen, kunnen misschien doorgroeien van highschoolleerling naar topsporter.*

* Om topsportleerling te worden, moet je talent erkend zijn door de KNVB. Thorbecke Talentschool Rotterdam is de enige Topsport Talentschool in de regio. Topsporters kunnen hier hun opleiding en trainingen optimaal combineren. Zie ook www.topsporttalentschool.nl.

Kosten
Wat goed is om te weten, is dat er voor school extra kosten verbonden zijn aan dit profiel. Je moet dan denken aan: de huur van faciliteiten als zalen en velden, maar ook de kosten van de trainers en de sportkleding. Van ouders vragen wij daarom een jaarlijkse vrijwillige bijdrage van € 200,-

Wil je informatie over de mogelijkheden, neem dan contact op met de Highschool coördinator:
Dhr. Hesseling, email: highschool@thorbecke-talentschool.nl.

Testdag
Voor dit highschoolprofiel moet je wel een test doen, deze vindt meestal plaats in februari, dus voordat je inschrijft op school. Op deze dag wordt door de trainer gekeken of je het niveau van de highschool lessen aan zou kunnen, maar ook of je jezelf coachbaar opstelt en laat zien dat je graag beter wilt worden in jouw sport.
Je kunt je aanmelden voor deze testdag via de groep 8-website (meestal vanaf half/eind november tot vlak voor de testdag).

Video highschool voetbal